Корзина
128 отзывов
Контакты
Интернет магазин "Семена-UA"
+380957335731
+380677074102
Сергей (менеджер по продажам).
УкраинаКировоградская областьКропивницкийул. Нижняя Пятихатская 5а
Карта

Айсберг

Айсберг
  • Нет в наличии
  • Оптом и в розницу

50 грн./кг

Показать оптовые цены
Айсберг
50 грн./кг
Нет в наличииАйсберг
+380957335731
  • +380677074102
+380957335731
  • +380677074102
  • График работы
  • Адрес и контакты
Коли хтось говорить про ріпчастій цибулі, ми зазвичай уявляємо собі жовті, жовтувато-коричневі і жовті голівки, або фіолетовий лук, який ще називають червоним цибулею ― сьогодні він у нас теж став популярний. Такий лук дуже корисний: він містить багато біологічно активних речовин ― фітонцидів, які знищують хвороботворні мікроби і віруси, багато вітамінів, мінералів і інших цінних природних речовин.
Жовтий лук дуже гострий, і зберігати його легко: він не псується багато місяців, тому його завжди можна купити в будь-якому магазині. Однак іноді в продажу зустрічається і трохи незвичний для нас цибуля, з більш великими головками, але іншого кольору ― вони білі, іноді до прозорості, і не всі знають, що це за сорт, тому купують його набагато рідше ― і абсолютно марно.
Білий лук
Цибуля біла
Цибулини у білого лука рівні і красиві, і у нас цей лук відомий мало, хоча в країнах Середньої Азії його вирощують давно; люблять його також Іспанії та Мексиці. Сьогодні білий цибуля вирощується тільки в культурі, а в дикому вигляді в природі не зустрічається, однак багато вчених вважають, що люди їли його ще 5-6 тисяч років тому. Ботаніки називають білий цибулю двулетником, але у нас, якщо його вирощують, цикл виходить 3-х річним: спочатку отримують дрібні чорні насіння ― чорнушку; на наступний рік їх сіють і вирощують з них маленькі цибулинки; на 3-й рік ці цибулини висаджують у землю, і отримують з них справжні великі білі цибулини.
Смак у білого лука більш м'який, солодкий і ніжний, а запах яскравий, хоча він теж м'якше, ніж у багатьох інших сортів ― поширений у нас жовтий лук набагато більш пекучий, гострий. У багатьох країнах білий цибуля вважається салатним, і саме з нього французи варять свій цибулевий суп, відомий і у нас, в Росії. Дуже смачний білий цибулю в клярі; в супах він добре розварюється ― його можна навіть не помітити, але смак страви виходить насиченим і приємним.
Нарізаний білий лук не повинен лежати ― його і страви з них (салати та ін) треба вживати відразу ж: на повітрі він втрачає свої вітаміни та інші корисні речовини набагато швидше, ніж інший ріпчаста цибуля ― жовтий, фіолетовий і т.д.
До мінусів білого цибулі можна віднести і те, що він не може зберігатися так довго, як інші види: його вражають шкідники, він швидше розм'якшується і гниє. Цим і пояснюється його непопулярність: будь городник, що вирощує цибулю для себе або на продаж, швидше вибере жовтий лук, стійкий до шкідників і транспортуванні.
Багато домогосподарки відгукуються про білому луці добре, кажуть, що він м'який і соковитий, але при цьому з'їдати його доводиться в першу чергу ― навіть до Нового року зберегти вдається не завжди.
Склад і властивості білого лука
Лікувальні властивості білої цибулі використовуються в лікуванні багатьох хвороб, а також в косметології: як вже відзначено, його смак і запах не такі різкі і їдкі, як у цибулі жовтого. При цьому склад білого лука не дуже відрізняється від складу інших його видів, і залежить від різних факторів: часу року; регіону, де він виріс, і умов вирощування. Калорій в білому цибулі зазвичай близько 40 100 м; у ньому є трохи білка, вуглеводи і дуже мало жирів, харчові волокна і органічні кислоти, вітаміни З, Е, Н, РР, групи В; мінерали ― калій, фосфор, сірка, кальцій, хлор, магній, натрій, залізо, цинк, рубідій, алюміній, марганець, бор, мідь, фтор, кобальт, нікель, йод, хром.
facebook twitter
Информация для заказа
  • Цена: 50 грн./кг
Отзывы о товаре